Vår filosofi
Hållbart företagande & återbruk

Hållbart företagande
Ett hållbart företagande handlar om att spara på de egna resurserna och minska den negativa miljöpåverkan. Hållbart företagande kan enklast förklaras med "att göra mer med mindre".
Det handlar helt enkelt om en hållbar produktion och konsumtion samt att som företagare ta ansvar för en hållbar utveckling.

På Black Hippo design arbetar vi för att främja en en hållbar utveckling i världen som vi alla är en del av. Vi väljer produkter med omsorg som är framtagna på ett schysst sätt. Där leverantörerna arbetar för att motverka usla löner, orättvisa arbetsförhållanden samt korruption och fattigdom.

Vi vill också ta vårt ansvar gällande naturens resurser och detta gör vi genom att stödja genuint hantverk av bästa kvalité i hållbara naturmaterial. Vi kallar detta medveten konsumtion. Vi kan alla göra skillnad.

Återbruk
Vi ger gamla saker nytt liv och minskar på så sätt behovet av att tillverka nya saker. Hos oss hittar du alltid en del vintageprylar och utbudet ändras ständigt. På det här sättet sparar vi på världens resurser och bidrar inte till ett slit-och-släng samhälle. Saker som upplevs vara i för bra skick för att slängas tas om hand och får lite kärlek för att sedan kunna glädja någon annan.

Svenskt och välgörenhet
Vi säljer produkter som stöttar organisationer som Barncancerfonden samt Suicide Zero. Det är viktigt för oss att stödja organisationer som bidrar till våra barn och ungdomar. Utöver detta så är en stor del av våra produkter tillverkade av kvinnliga hantverkare samt till förmån för Fair Trade.